Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen

  • 100 ml medium dry sherry
  • 5 el Japanse sojasaus
  • 2 el vloeibare honing
  • 400 gr broccoli in kleine roosjes
  • 5 el zonnebloemolie
  • 3 el sesamzaad
  • 1/2 limoen, uitgeperst
  • 1 el sesamolie
  • 2 biefstukken op kamertemeratuur

Bereidingswijze:
Breng de sherry aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken. Voeg (van het vuur af) 4 el sojasaus en de honing toe. Zet apart.
Kook ondertussen de broccoli 4 min. Verhit 3 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak het sesamzaad in 1 min. goudbruin. Meng het limoensap met de sesamolie en voeg 1 el sojasaus en het sesamzaad (+ de olie) toe. Schep dit door de broccoli en breng op smaak met peper en zout.
Verhit 2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak de biefstukken 5 min. Keer halverwege. Draai het vuur uit. Voeg de sherrysaus toe en wentel de biefstukken erdoor. Laat nog 2-3 min. afgedekt rusten in de pan. Snijd het vlees in plakjes, schep de sherrysaus erbij en serveer met de broccoli.

Serveertips:
Lekker met noedels

Bron:
Allerhande

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht