Bereidingstijd: 20-30 minuten
Ingrediënten: voor 2 personen
- 100 ml medium dry sherry
- 5 el Japanse sojasaus
- 2 el vloeibare honing
- 400 gr broccoli in kleine roosjes
- 5 el zonnebloemolie
- 3 el sesamzaad
- 1/2 limoen, uitgeperst
- 1 el sesamolie
- 2 biefstukken op kamertemeratuur
Bereidingswijze:
Breng de sherry aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken. Voeg (van het vuur af) 4 el sojasaus en de honing toe. Zet apart.
Kook ondertussen de broccoli 4 min. Verhit 3 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak het sesamzaad in 1 min. goudbruin. Meng het limoensap met de sesamolie en voeg 1 el sojasaus en het sesamzaad (+ de olie) toe. Schep dit door de broccoli en breng op smaak met peper en zout.
Verhit 2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak de biefstukken 5 min. Keer halverwege. Draai het vuur uit. Voeg de sherrysaus toe en wentel de biefstukken erdoor. Laat nog 2-3 min. afgedekt rusten in de pan. Snijd het vlees in plakjes, schep de sherrysaus erbij en serveer met de broccoli.
Serveertips:
Lekker met noedels
Bron:
Allerhande