De meest zachte, zalige aspergesoep die je je maar kunt wensen!

Een echte TOPPER!!!

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 1 kilo niet te dunne asperges
  • 75 gram boter
  • 2 eetl. bloem
  • 1 kruidenbouillonblok
  • flinke theelepel suiker
  • 1 eierdooier
  • kopje room of koffiemelk
  • peper en zout van de molen
  • naar keuze wat nootmuskaat
  • 1,5 liter kokend water

Voorbereiding:
Schil de asperges goed en zorgvuldig. Snij het laatste stukje eraf.
Bereidingswijze

Bereidingswijze:
Doe wat zout (niet te veel!) in pan met kokend water en leg hierin de stukjes asperge.
Na 2 minuten de hele asperges erbij doen. Als het water weer kookt laat de asperges dan nog 8-10 minuutjes koken. Zet nu de pan van het vuur en laat de asperges nog 10 minuutjes nagaren.
Haal de asperges uit de pan en laat ze wat afkoelen op een schaal.

Zet een nieuwe kookpan op; smelt hierin de boter en bak er de bloem doorheen. Laat niet aanbranden! Voeg nu lepel voor lepel het groentenat aan de roux toe, totdat er een mooie fluwelen soep ontstaat. Laat dit zacht 5 minuten doorgaren. Doe er de bouillonblok in en de in stukken gesneden asperges. Meng de eierdooier met wat room en roer dit voorzichtig door de soep. Maal er wat peper bij.

Proef of de soep op smaak is. Voeg anders nog wat zout of een beetje maggi toe.

Serveertips:
In een mooie echte soepkom opdienen met naar smaak een weinig nootmuskaat erop!
Smakelijk eten!!!!

Bron: smulmama van Smulweb

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht