Bereidingstijd: 20-30 minuten

  • Ingrediënten: voor 4 personen
  • 4 biefstukken
  • 25 gr. boter of vloeibaar bakproduct
  • 250 gr. sjalotjes, gepeld en gehalveeerd of in vieren
  • 100 ml port of rode wijn
  • 100 ml vleesbouillon of vleesfond
  • 2 eetl. bosvruchtenjam
  • 1 eetl. gehakte verse rozemarijn
  • zout en versgemalen peper
  • 3 eetl. arachideolie

Bereidingswijze:
Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin het vlees goudbruin. Voeg boter toe en bak het vlees 1.5 minuut per kant voor rood, 2-3 minuten per kant voor rosé of 4 minuten er kant voor doorbakken. Schep het vlees uit de pan en laat het afgedekt even rusten.
Voeg de rest van de olie bij het bakvet en fruit de sjalotten erin. Blus af met port of rode wijn. Voeg de bouillon toe en stoof 3-4 minuten. Roer de bosvruchtenjam en rozemarijn erdoor.
Serveer de sjalotten saus bij de biefstuk.

Serveertips:
Lekker, met gekookte aardappels en sperziebonen.

Bron: Boodschappen 1-2013.

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht