Bereidingstijd: 10-20 minuten

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 500 g gekookte rode bietjes
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 1/2 el balsamicoazijn
  • 2 tl appelstroop 
  • peper, zout
  • 5 el pijnboompitten
  • 1 zak rucola à 75 g

Bereidingswijze:
Ontvel de bietjes en snijd ze in blokjes.
Klop een dressing van de olie, de azijn, de appelstroop en peper en zout naar smaak.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin, schud ze op keukenpapier en laat ze afkoelen.
Schep de bieten met de rucola en de dressing door elkaar. Strooi de pijnboompitten erover.

Serveertip: Lekker met gebakken aardappelen en een varkenshaasje.

Bron: www.C1000.nl

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht