Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen

  • 3 eieren
  • kleine bloemkool
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 knoflooktenen, fijn gehakt
  • een blikje tonijn op water
  • een half blikje ansjovis, in kleine stukjes gesneden
  • een handvol zwarte olijven, gehalveerd
  • aantal kerstomaatjes, gehalveerd
  • 150 gram creme fraiche
  • 125 gram geraspte pittige kaas
  • olijfolie, zout, peper, chilipoeder en paprikapoeder

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 160°C.

Bereidingswijze:
Kleine bloemkoolroosjes 2 minuten in zout water koken en laten uitlekken. In wat olie sjalotjes en knoflook fruiten, pan van het vuur nemen. De tonijn, anjovis, olijven en bloemkool er door mengen. Even laten afkoelen.
Klop de eieren met de creme fraiche en breng op smaak met zout, peper, chilipoeder en paprikapoeder. Kaas en bloemkoolmengsel (zonder kookvocht!) toevoegen en goed mengen. Giet het mensel in een ingevette ovenschaal . Druk de kerstomaatjes met de snijkant naar boven in het mengsel. Bak afhankelijk van de grootte van de schaal het geheel tussen 30 en 60 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 160°C.
Het is gaar als er niets aan een sateprikker blijft kleven.

Serveertips:
Lekker met een frisse salade.

Bron:
Een combi van suus363 en orphan van smulweb, en een beetje van mezelf


FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht