Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten: voor 4 personen

Voor de hamburger:
500 gram halfomhalf gehakt
1 rode sjalot, gesnipperd
1 bosje platte peterselie, fijngehakt
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels oestersaus
half ei
1 verkruimelde beschuit

Voor de broodjes:
4 hamburgerbroodjes
1 dikke pastinaak
2 nashiperen
3 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook, gehakt
1 eetlepel verse gember, geraspt
½ rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
kerriesaus (flesje)
sap van een halve sinaasappel
handvol rucola
zout

Bereidingswijze:
Meng het gehakt met de sjalot, de peterselie, tomatenpuree, oestersaus ei en beschuit. Kneed het tot een samenhangend geheel, draai er 4 gelijke ballen van en druk die plat.
Schaaf met een dunschiller lange linten van de pasinaak.Snijd de nashipeer in blokjes.
Fruit in een wok met 2 eetlepels olijfolie de knoflook met gember en rode peper zachtjes aan. Roerbak de pasinaaklinten en blokjes nashipeer 2 minuten mee. Blus af met de sinaasappelsap. Strooi er wat zout over.
Snijdt de hamburgerbrodjes open en rooster de snijkanten in een hete grillan mooi bruin.
Bestrijk de hamburgers met olijfolie en bak ze daarna in een grillpan bruin en gaar.
Bestrijk de snijvlakken van de broodjes met kerriesaus. Leg de onderkanten elk op een bord. Verdeel de rucola en pastinaak erover en leg de hamburgers met partjes nashipeer erop. Dek af met de bovenkantenn va de broodjes.

Serveertips:
Ook héérlijk van de BBQ

Bron: Dekamarkt inspiratie en de keurslager.

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht