Een verrassend voorgerecht of antipasti van geroosterd brood en een verrukkelijke tomatenkoelie.

Bereidingstijd: 10-20 minuten

Ingrediënten:

  • 4 flinke rijpe harde tomaten.
  • 3 grote takken verse basilicum
  • mooie lente ui.
  • peper en zout naar smaak
  • 4 eetlepels mooie olijfolie
  • flinke teen knoflook, gepeld en aan de bolle kant een stukje recht afgesneden
  • Italiaans brood, maar een mooi stokbroodje kan natuurlijk ook

Voorbereiding:
Tomaten ontvellen als volgt:
Kerf met een scherp mes aan de onderkant een kruis in het velletje.
Leg de tomaten ca 1 minuut in heet water.
Haal ze eruit en laat ze even schrikken onder de koude kraan.
Nu kun je vanuit het midden van het kruis heel gemakkelijk het vel verwijderen.

Bereidingswijze:
Haal ook de pitten uit de tomaten en snij het tomatenvlees in mooie kleine blokjes en doe ze in een schaal.
Meng er de olijfolie, fijngesneden basilicum, fijngesneden lente ui en peper en zout door.
Laat dit in de koelkast een half uur staan zodat de tomaten kunnen afkoelen en de smaken kunnen mengen.
Het brood in mooie, iets dikkere, sneden snijden en licht roosteren.
Direct een zijde volledig inwrijven met knoflook.

Leg hierop een laagje tomatenkoelie, nog wat extra mooie olijfolie en smullen maar!!!!!!

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht