Een heerlijk origineel recept!

Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 600 g rundergehakt
  • 2 uien, fijn
  • rode chilipeper met zaden, fijn
  • 3 tenen knoflook fijn
  • 1 rode en 1 groene paprika, in blokjes
  • 450 g bliktomaten, in stukjes
  • 40 g tomatenpuree
  • 1 e suiker
  • 1/2 t cayenne
  • 1 t chilipoeder
  • 1 vol t paprikapoeder
  • 1 vol t komijnpoeder
  • 1+1/2 t zout
  • 1 laurierblad, gescheurd
  • hand vol fijn peterselie of dille
  • 3 e olijfolie
  • 800 g gaar bruine bonen (of een mengsel van verschillende gedroogde bonen)

Bereidingswijze:
Fruit de ui, knoflook en rode chili in olijfolie tot begin te kleuren. Bak nu het gehakt rul in de uienmengsel terwijl je het voortdurend omschept.
Voeg paprika blokjes toe en bak even mee. Doe nu de tomatenpuree erbij en bak even mee om te ontzuren.
Voeg tomatenblokjes en alle andere ingrediënten toe behalve de peterselie/dille.
Laat het mengsel een half uur zachtjes koken zonder deksel (doe indien nodig, er wat water bij als het te droog wordt)
Voeg bonen toe.
Voeg de fijn peterselie of dille toe 10 min. voor serveren.

Serveertips:
Lekker met augurken en silveruitjes.

Bron: deonart op Smulweb.nl

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht