Bereidingstijd: 10-20 minuten

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 1 kleine ui of sjalotje
  • 1 kleine zoetzure appel
  • 3 middelgrote zoetzure augurken
  • 100 gram achterham in reepjes
  • 100 gram jong belegen kaas in reepjes
  • 50 gram geroosterde walnoten
  • 50 gram gewassen en uitgelekte rozijnen

Dressing:
1 eetlepel witte azijn
3 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel mayonaise
2 theelepels mosterd
1/2 eetlepel honing of ander zoetmiddel

Voorbereiding:
Was de ijsbergsla en snij deze in reepjes.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij deze in kleine blokjes.
Snij de augurkjes in kleine blokjes. Breek de walnoten in wat kleinere stukjes.

Bereidingswijze:
Maak de dressing.
Doe alle ingrediënten in een kom en vermeng deze met de dressing.

Serveertips:
Lekker als voorgerecht, bijgerecht of bij de BBQ.

Bron: pwiggers op Smulweb.nl

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht