Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrediënten: voor 6 personen

  • 6 plakjes bladerdeeg (kant en klaar)
  • 3 appels, in kleine stukjes gesneden (0,5 x 0,5 cm)
  • 40 gram bloem
  • 40 gram kristalsuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout
  • 12 gram koude harde boter in 6 gelijke stukjes gesneden
  • citroensap van een kwart citroen
  • evt rozijnen of noten

Hulpmiddelen:
Cup-cake / muffin bakvorm

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 C (400 F). Vet de bakvorm in met boter (niet nodig bij een silicone bakvorm)

Bereidingswijze:
Mix alle ingrediënten in een kom, zodat de appelstukjes rondom goed bedekt zijn.
Doe de plakjes bladerdeeg in de bakvorm, prik met een vork gaatjes in de bodem.
Vul de bakvorm met het appelmengsel (er mag een kop op zitten).
Leg op elk taartje een stukje boter en vouw 2 punten van het deeg naar elkaar.
Smeer het nog zichtbare deel van het bladerdeeg in met wat gesmolten boter, of wat eigeel voor een mooie glans.
Bak de mini appeltaartjes af in 18-22 minuten.
Even laten afkoelen voordat je ze uit de bakvorm verwijderd.

Serveertips:
Ook erg lekker met wat vanille-room-ijs en/of slagroom!

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht