Een supersimpele pasta die ik thuis vaak maak en die altijd in de smaak valt. Ook nog eens lekker snel klaar en het ziet er feestelijk uit.

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 4 personen

  • potje zwarte olijven
  • doosje cherry tomaatjes
  • mozzarella (bolletjes)
  • prosciutto
  • rucola
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kleine uien
  • olijfolie
  • spaghetti
  • zwarte peper

Bereidingswijze:
Zet de spaghetti op in een pan kokend water met wat zout. Wij vinden volkoren spaghetti lekker!
Pers de knoflook en snipper de ui en fruit dit aan in olijfolie.
Snijd de cherrytomaatjes in kwartjes en voeg deze toe.

Voorzichtig omscheppen.
Giet de spaghetti als deze klaar is af en voeg een scheut extra vierge olijfolie toe.
Voeg dan het tomaat-ui-knoflook-mengsel toe en hussel dit door elkaar. Voeg nu de olijven en mozzerella toe. En tenslotte een flinke dosis zwarte peper uit de molen.

Serveertips:
Schep wat op een mooi diep pastabord en leg op elk bord een handje rucola en een gedraaid stukje Prosciutto. Super simpel en super smaakvol.

Bron: francien_opdebeker via Smulweb.

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht