Gember laat zich heel goed combineren met de ietwat bittere smaak van witlof. Je kunt gebakken witlof geven bij geroosterd varkensvlees of bij kip.

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen

  • 300 gram witlof
  • 5 gemberbolletjes
  • 25 gram boter
  • 1 theelepel gembersiroop
  • 1 theelepel kerrypoeder
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Maak de witlof struikjes schoon door de bladeren van de stronk te snijden .
Neem daarna de doorgans bittere kern uit elk struikje weg.
Spoel de bladeren in ruim koud water en maak ze daarna droog (slacentrifuge.
Snijd de witlofbladeren schuin in smalle repen. Hak de gemberbolletjes ragfijn.
Verhit de boter in een koekepan en wacht tot het schuim begint weg te trekken.
Spreid de witlofrepen in de pan uit. Srtooi er kerrypoeder over.
Laat alles niet veel langer dan 2 minuten, onder voortdurend roeren en omscheppen,bakken.
Voeg gember en gembersiroop toe en strooi er wat peper en zout over. Schep alles nog enkele malen om.
Dien het gerecht onmiddelijk op.

Bron: jpjvdberg van Smulweb

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht