Boter en wijn vormen samen een heerlijke saus. Je kunt deze groenten echt overal bij serveren.

Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 500 g worteltjes, liefst biologische, geschraapt, en heel
  • 1/2 theelepel komijnzaad, geplet
  • 1 handvol verse tijmblaadjes
  • 4 klonten roomboter
  • 1 glas Chardonnay
  • zout en peper uit de molen

Hulpmiddelen:
Aluminiumfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220C/ gasovenstand 7.
Scheur ongeveer anderhalve meter aluminiumfolie af en vouw dat dubbel zodat het twee keer zo dik en twee keer zo sterk wordt.
Leg alle ingrediënten, behalve de wijn en zout en peper, in het midden van het stuk folie.
Vouw de zijkanten omhoog en giet de wijn in het pakket.
Voeg zout en peper toe.
Prop of vouw de randen van de folie in elkaar, zodat het pakket ook vanboven dicht is.
Bak het 45 minuten tot een uur in de voorverwarmde oven tot de worteltjes zacht zijn. Test met een vork of het dikke gedeelte van de wortel zacht is.
De kooktijd kan iets langer zijn als je in plaats van jonge worteltjes winterwortel gebruikt.

Bron:
Jamie Oliver

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht