Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen
2 venkelknollen
1/2 dl droge witte wijn
1/8 l crème fraîche
50 – 75 g geraspte gruyère
zout en versgemalen zwarte peper

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C (400°F)

Bereidingswijze:
Maak de venkelknollen schoon en snij ze in vieren. Kook ze in de wijn in ca. 10 minuten beetgaar. Neem de venkel met een schuimspaan uit de pan en rangschik de groente in een ingevette, lage ovenschotel. Roer de crème fraîche met wat zout en peper door het kookvocht. Verdeel dit over de venkel en strooi de kaas erover. Laat de venkel in de oven in ca. 20 minuten goudbruin kleuren.

Serveertips:
Lekker bij een moot gebakken of gegrilde zalm en gebakken aardappels.

Bron: kookboek – doe maar gewoon lekker

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht