Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten: voor 4 personen
4 plakjes katenspek
1 teen knoflook
500 g rundergehakt
1 ei
3 el. zonnebloemolie
2 cm verse gember
1 rode peper, zonder zaadjes
400 g cherry trostomaatjes
4 pruimen
1 mespuntje kaneel
scheutje sherry
1 paprika in reepjes
1 lente-uitje in ringetjes

Bereidingswijze:
Hak het katenspek en de knoflook zeer fijn. Meng het gehakt met het ei, de spek en de knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Kneed stevig door. Draai 16 balletjes van het gehakt en rol ze nog even na met natte handen.

Verhit een zware grote koekenpan op hoog vuur en doe de olie erin. Bakde balletjes 4 á 5 minuten tot ze beginnen te kleuren, haal ze dan uit de pan. Hak ondertussen de gember, peper, tomaatjes en pruimen zeer fijn.

Doe dat in de hete pan van de gehaktballetjes, blus het na een paar minuutjes af met de sherry en laat in 5-10 minuten tot een saus worden op matig vuur. Voeg zo nodig wat water toe. Breng op smaak met zout en kaneel. Voeg de balletjes, de paprika en de lente-ui toe en laat op laag vuur in 10 minuten gaar worden.

Serveertips:
Lekker met witte rijst of gebakken noedels.

Bron: Dekamarkt.

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht