Heerlijk witlof gerecht die goed van te voren klaar te maken is. Zet het klaar in een oven schaal en zet deze vlak voor het gebruik in de oven

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen
3-4 struikjes witlof overlangs gehalveerd
40 g boter
4 eetlepels fijn kristalsuiker
50 g broodkruim
70 g parmasaanse kaas
2 eetlepels tijmblaadjes
120 ml slagroom
12 dunne plakken seranoham
olijfolie
2 eetlepels bladpeterselie
grof zeezout en zwarte peper

Voorbereiding:
Verhit de oven voor op 220 graden. bekleed een bakplaat met bakpapier.

Bereidingswijze:
Karameliseer de witlof evt in verschillende porties, de struikjes mogen niet te dicht op elkaar liggen.
Als je in 2 porties karamaliseert neem dan eerst de helft van de boter en de helft van de suiker en voor de tweede portie de rest.

Smelt de boter met de suiker in een koekepan op een half hoog vuur. Leg zodra de boter gaat borrelen de halve struikjes witlof met de snijvlak in de koekepan en bak ze in 2 tot 3 min goudbruin.leg de stuikje met de gekaramaliseerde kant naar boven op de bakplaat, bestrooi ze met wat zout en peper.

Vermeng de broodkruimmet parmazaan, tijm, room,1/4 thl zout en versgemalen peper. Verdeel dit mengsel over de struikjes witlof en leg er een plak ham overheen. Zet de braadslee 15-20 min in de oven tot de lof zacht aanvoelt. Serveer ze warm besprenkeld met wat olijfolie en bestrooid met gehakte peterseli

Bron: Ottolenghi

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht