Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 300 gr. zalmfilet (zonder vel), in kleine blokjes
  • 1 rijpe avocado, fijn gesneden
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 2 el. korianderblaadjes, fijngesneden
  • 2 tl. chilisaus
  • 1tot 2 el. olijfolie
  • 1 scheutje limoensap
  • ½ krop ijsbergsla
  • 1 citroen, geperst
  • 1 sinaasappel, geperst
  • 50 gr. room
  • 50 gr. crème fraîche
  • 2 el. suiker

Bereidingswijze:
1. Meng de zalm met de avocado, de lente-uitjes en de koriander. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de chilisaus, de olijfolie en het limoensap erover en meng het geheel voorzichtig.
2. Was de sla, droog in de slacentrifuge en snijd in hapklare stukjes. Meng citroen- en sinaasappelsap. Roer de room en de creme fraiche erdoorheen. Breng op smaak met suiker en zout. Schenk over de sla, meng alles goed en serveer bij de zalmtartaar.

Bron: Topkoks voor thuiskoks, No. 03.

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht