Geroerbakte garnalen met gember en paksoi
Geroerbakte garnalen met gember en paksoi

Bereidingstijd: 10-20 minuten

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 1 pakje eiernoedels (250g)
  • 1 rode peper
  • 3 cm verse gember (biologisch), geschild
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 rode ui, in ringen
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 el ketjap asin
  • 1 zak tijgergarnalen (500 g, diepvries), ontdooid
  • 1 struik paksoi, in reepjes
  • 1 limoen, in 4 parten
  • evt. 1 punt paprika

Bereidingswijze:
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper, verwijder met een mesje de zaadlijsten en snijd de peper in dunne reepjes.

Snijd de gember fijn. Verhit de olie in een wok en bak de ui en knoflook 1 min. Bak de gember en de rode peper 2 min. mee. Voeg de ketjap en de garnalen toe en roerbak de garnalen op hoog vuur in 3 min. gaar. Roerbak tenslotte de paksoi nog 1 min. mee.

Voeg de noedels toe aan de garnalen en de paksoi. Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel over 4 borden

Serveertip:
Lekkermet een partje limoen en met fijngesneden verse koriander.
Je kunt er ook punt paprika in ringen gesneden aan toe voegen.

Bron: www.ah.nl

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht