Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen

  • 1 bloemkool
  • 3 teentjes knoflook, gepeld en grof gehakt
  • citroensap van een halve citroen
  • olijfolie
  • grof zout en vers gemalen zwarte peper
  • geraspte parmazaanse kaas

Hulpmiddelen:
Ovenschaal

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C (400°F).

Bereidingswijze:
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en leg ze in een ovenschaal (niet op elkaar). Meng de knoflook met de bloemkoolroosjes. Sprenkel de citroensap erover, en besprenkel elk roosje met olijfolie. Bestrooi alles met zout en peper.
Zet de niet afgedekte schaal in de oven Als de oven de juiste temperatuur heeft bereikt (niet eerder) totdat de bovenkant lichtbruin is (20-25 minuten). Roer het geheel even om, en laat nog 10 minuten in de oven staan. Test met een vork de gaarheid. De vork moet in staat zijn om de roosjes makkelijk te doorboren. Haal het uit de oven, presenteer het op een bord, en bestrooi royaal met de geraspte Parmezaanse kaas. Dien meteen op.

Bron:
Vertaald van Pinterest

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht