Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten: voor 6 porties

  • 2 ½ pond kleine (rode) aardappelen
  • 2 uien
  • 3 eetlepels goede olijfolie
  • 2 eetlepels grove  mosterd
  • zeezout
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 flinke hand  vers gehakte bladpeterselie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220°C

Snijd de aardappelen in tweeën of in vieren, afhankelijk van hun grootte. Verwijder de uiteinden van de uien, schil ze en snijd ze doormidden. Snijd ze in maanvorm. Doe de uien en aardappelen samen op de bakplaat of een ovenschaal. Voeg de olijfolie, mosterd, 2 theelepels zout en de peper en meng ze samen.

Bak gedurende 50 minuten tot 1 uur, totdat de aardappelen lichtbruin aan de buitenkant en zacht van binnen. Hussel de aardappelen van tijd tot tijd met een metalen spatel, zodat ze gelijkmatig bruinen.

Serveer warm, bestrooid met gehakte peterselie en een beetje extra zout.

Bron: http://www.barefootcontessa.com via Pinterest

 

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht