Roosteren is niet alleen een makkelijke manier van het klaarmaken van groenten, maar ook één van de lekkerste, omdat de natuurlijke suikers binnen  de groente, en met name worteltjes, aan de buitenzijde van de groenten karameliseren, en zo zorgen voor een onovertroffen smaak!

Bereidingstijd: 30-40 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen

  •     500 gram Worteltjed in de lengte in vieren kwarten gesneden
  •     2 fijngehakte sjalotjes
  •     2 eetl. verse thijmblaadjes
  •     3 eetl. extra-virgin olijfolie
  •     Vers gemalen zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:
verwarm de oven voor op 220°C. Plaats het rek in de midden van de oven.
Bekleed een flinke ovenschaal of bakplaat met vet vrij bakpapier.
Leg hier de gesneden worteltjes in, strooi de sjalotjes en tijm erover. Druppel de olie erover en roer het om, zodat alle worteltjes bedekt zijn met wat olie. Kruid naar smaak met de zout en peper.

Rooster de worteltje 30-35 minuten of totdat ze zacht en licht bruin zijn. Roer of schud ze af en toe even om.

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht