Heerlijke stoofschotel uit Portugal. Ook al is het guur en koud aan het worden, door deze schotel vergeet je dat ter plekke even….lekker!!!

Bereidingstijd: langer dan 2 uur

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 750 gr runderriblappen (in blokjes)
  • 2 grote uien (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
  • 1 el paprikapoeder pikant
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes op sap
  • 1/2 fles rode port
  • 4 el sherry-azijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 70 gr boter
  • (versgemalen) peper en zout

Bereidingswijze:
Bak het vlees rondom bruin aan en voeg de uien, knoflook, paprikapoeder en tomatenpuree toe. Bak dit een minuutje mee, voeg dan de tomatenblokjes met sap, de port en de azijn toe samen met de laurierblaadjes en breng dit tegen de kook aan. Laat 2,5 tot 3 uur op rustig vuur stoven, roer wel af en toe een keer om. Als het vlees zowat vanzelf uitelkaar gaat vallen kan de pan op tafel en het Smullen beginnen. Eet smakelijk!!!

Serveertips:
Lekker met aardappelpuree en gestoofde rodekool!

Bron: Delarosa op smulweb

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht