Een snel en simpel gerecht dat iedereen lekker vindt.

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen

  • 2 courgettes
  • 300 gr. gehakt
  • 2 paprika`s fijngehakt
  • 1 rode ui gesnipperd
  • bakje crème fraîche
  • 100 gr. Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • Chillipoeder
  • Dragon
  • Paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • Citroensap
  • Wokolie (gewone kan ook maar wokolie geeft een extra smaak)

Voorbereiding:
verwarm de oven voor op 180°C
De courgettes in de lengte halveren en uithollen. Deze besprenkelen met citroensap zodat ze niet verkleuren.
Bewaar het uitgeholde restje van de courgette!
Snijdt de groenten zoals bij de ingredienten is aangegeven.

Bereidingswijze:
Uien en geperste knoflook fruiten in wokolie.
Gehakt toevoegen en bakken tot het bijna gaar is.
Voeg de paprika en ongeveer 2 eetlepels van het restje uitgeholde courgette toe en bak het mee voor een paar minuten.
Voeg de kruiden toe naar smaak.

Meng de gehaktmix in een kom met crème fraîche en Parmezaanse kaas (doe dit naar smaak, proeven totdat je het lekker vindt)
Verdeel het mengsel over de uitgeholde courgettes. Rasp er nog wat parmezan overheen.

Bak de courgettes in een ovenschaal voor 20-25 minuten op 180°C

Serveertips: De courgettes gaan goed samen met rijst, aardappelpuree of een frisse salade.

Bron: Steph_1908 op Smulweb

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht