Bereidingstijd: 15 minuten + 1 uur marineren

Ingrediënten: voor 6 personen
1 kg grote, rauwe (evt. diepgevroren) garnalen
2 theelepels verse korianderwortel, grof gehakt
2 theelepels verse groene peperkorrels
5 tenen knoflook, grof gehakt
1eetlepel lichte sojasaus
1½ eetlepel oestersaus
½ theelepel suiker
3 eetlepels verse korianderblaadjes, fijngehakt
2 lente-uien, in fijne ringen gesneden
1 eetlepel sjalotjes, fijngesneden
1 rode chilipeper, zonder zaad en gesneden
olie

Voorbereiding:
Laat de garnalen een dag van te voren ontdooien in de koelkast.

Bereidingswijze:
Op de Thaise manier worden de garnalen met schil gegeten, maar u kunt er ook voor kiezen om de schil te verwijderen. Dit doet u als volgt: Verwijder de schil van de garnalen en ontader ze, maar laat de staart zitten. Snijd elke garnaal langs de rug open, maar niet helemaal doormidden. Stamp in een vijzel of pureer in een keukenmachine twee eetlepels korianderblaadjes, korianderwortel, peperkorrels en 4 tenen knoflook tot een pasta. Vermeng de pasta, garnalen en één eetlepel olie in een grote kom en dek deze af. Laat deze drie uur in de koelkast staan om in te trekken.
Meng in een kommetje de sojasaus, oestersaus en suiker. Voeg dit aan de garnalen en pasta toe. Verhit een beetje olie in een pan en laat dit heet worden. Bak hierin een teen knoflook en de sjalotjes aan, totdat deze lichtbruin en geurig wordt. Haal het van het vuur af, dek het af en zet het even weg.

Verhit een beetje olie in een wokpan en laat dit heet worden. Wok de garnalen met de mengsels in meerdere porties, totdat de garnalen roze worden en een krokant randje krijgen, of totdat de knoflook lichtbruin wordt en gaat geuren. Haal de wok van het vuur en breng indien gewenst de garnalen op smaak met zout en peper. Strooi de overige korianderblaadjes over de garnalen heen, samen met de gebakken sjalotjes en knoflook. Garneer de rode chilipeper er tenslotte over heen.

Serveertips: Serveer het gerecht met witte rijst.

Bron: Amazing Oriental

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht