Verbazingwekkend veel smaak met een beperkt aantal ingrediënten.

Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote bloemkool
  • 1 theelepel hele komijnzaadjes
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
  • Griekse yoghurt 
  • 1/4 kop verkruimelde feta (optioneel)
  • gehakte verse muntblaadjes
  • evt. granaatappel zaden

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C (400°F)
Verdeel de bloemkool in hapklare roosjes
Meng roosjes in een ingevette ovenschaal met olijfolie, komijnzaad, peper en zout

Bereidingswijze:
Zet bloemkoolroosjes 20 tot 30 minuten in de oven, totdat de bloemkool gaar is
Meng de feta met de yoghurt met de staafmixer (optioneel). Indien geen feta wordt gebruikt: voeg een snufje zout toe aan de yoghurt

Serveertips:
Bestrooi bloemkoolschotel met munt en granaatappel zaden.

Bron: inkyxl op Smulweb.

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht