Dit is een te gek groentegerecht dat je als voorgerecht of als groente bij vlees of vis kunt eten. Door de asperges bij elkaar te binden met de pancetta ziet het er ook leuk uit en door het bakken in de oven geven alle ingredienten smaak aan elkaar af, waardoor het sensationeel lekker wordt.

Bereidingstijd: 10-20 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen

  • 5 a 6 groene asperges, ongeschild
  • 1 oranje en 1 rood kerstomaatje
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 lange sneetjes pancetta
  • enkele druppels olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
  • 1/2 citroen, gehalveerd

Bereidingswijze:
De asperges op 2 lange sneetjes pancetta leggen.
De 2 kerstomaatjes op de asperges met de duim pletten. Takje rozemarijn erop.
De pancetta rond de asperges draaien en er een bundeltje van maken.
In ovenschotel leggen. Enkele druppels olijfolie op de aspergekopjes doen.
Peper toevoegen. 1/2 citroen erbij leggen.

Bak ze 10 -15 minuten in een voorverwarmde oven (220C)

Citroen uitknijpen op de klare asperges

Serveertips:
Lekker bij vis en vlees

Bron: Jami Oliver

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht