Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 600 gr kleine spruitjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 flinke teen knoflook, geperst
  • Stukje gember, ca. 5 cm gesnipperd
  • 1 rijpe mango, in blokjes van 2 cm
  • Halve tl paprikapoeder
  • 2 el gembersiroop of sweet chilisaus (iets pittiger)
  • 50 g (on)gezouten pecannoten

Bereidingswijze:
Breng een pan met water en zout aan de kook, voeg de spruiten toe en laat ze in ca. 5 á 6 minuten beetgaar worden. Spoel ze af met koud water en laat goed uitlekken. Verhit de olijfolie op hoog vuur in een koekenpan. Bak hierin de ui en voeg na 3 minuten de knoflook en gember toe. Temper het vuur en laat dit ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Voeg de spruiten toe en roerbak alles nog ca. 3 minuten. Strooi de paprikapoeder en gembersiroop erover en bak de mango nog 1 minuutje mee. Breng op smaak met een beetje zout en peper en bestrooi met noten.

Serveertips:
Heerlijk wintergerecht.

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht