Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 250g tagliatelle
  • zout
  • versgemalen peper
  • 400g kipfilet
  • 1 sjalotje
  • 200g paddestoelenmelange
  • 2 eetlepels boter
  • 4 takjes tijm
  • 5 eetlepels madeira
  • 1 blikje tomatenpuree (68g)
  • 1dl slagroom

Voorbereiding:
Kook de tagliatelle met wat zout en in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Snij de kipfilet in repen.
Pel en snipper het sjalotje.
Veeg de paddestoelen schoon en halveer ze.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de kip in ca. 6 minuten gaar. Bestrooi met zout en peper. Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.

Bereidingswijze:
Verhit de rest van de boter in de koekenpan en bak de sjalot, paddestoelen en tijmblaadjes ca. 3 minuten.
Verwarm in een sauspan de madeira, tomatenpuree en de slagroom. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de kip door de tagliatelle en verdeel het over 4 borden.

Serveertips:
Verdeel de saus en de paddestoelen over de tagliatelle.

Bron: planco op Smulweb.nl

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht