Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen

  • 300 gr broccoli, in kleine roosjes
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetl. witte-wijnazijn
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • ½ zakje verse peterselie (á 30 gr.), fijngehakt
  • 6 eetl. olijfolie
  • 250 gr. kabeljauw op kamertemperatuur
  • 6-8 niet te dunne plakken parmaham
  • 1 theel. salie

Voorbereiding:
Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met zout in ca. 3 minuten beetgaar. Doe ze in een vergiet en spoel af met koud water. Boen de sinaasappel schoon, rasp een klein stukje schil, en pers hem uit.
Roer in een kommetje de sinaasappelsap, -rasp, en azijn met de sjalotjes door elkaar, en laat 5 minuten staan.
Roer de peterselie en 3 eetl. olie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de kabeljauw in stukjes van ± 2 bij 2 cm, dep ze droog en bestrooi met peper en salie.
Pak 1 plak parmaham, leg daarop een stuk vis, en wikkel de ham om de vis. Zo ook met het rest van de stukken vis.

Bereidingswijze:
Verhit 1 eetl. olie in een koekenpan, en bak de kabeljauw op matig vuur in 6 minuten gaar. Keer de vis halverwege.
Verwarm intussen in een wok de broccoli al omscheppernd in de rest van de olie. Schep de sinaasappeldressing door de broccoli.

Serveertips: Lekker met witte rijst

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht