Bereidingstijd: 0-10 minuten

Ingrediënten: voor 8 personen

  • 200 gram kikkererwten (uit blik of liever nog een nacht geweld)
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • ¼-½ rode peper
  • 50 ml olijfolie

Hulpmiddelen:
Keukenmachine

Bereidingswijze:
Maal in de keukenmachine de kikkererwten, zongedroogde tomaten, knoflook, rode peper en peterselie en de olie tot een gladde pasta en breng op smaak met zout en peper.

Serveertips:
Lekker met zelfgemaakte broodstengels en de volgende tapenades:

  • Geroosterde paprika met anjovis en kappertjes
  • Blauwe kaas, room en pijnboompitjes

Bron: Boodschappen

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht