Stroganoff zoals je hem nog nooit hebt gegeten!

Bereidingstijd: 20-30 minutenIngrediënten: voor 2 personen

  • 1-2 kipfilets in kleine blokjes gesneden (2×2 cm)
  • 2 grote uien
  • 1 doosje (kastanje)champignons
  • 1 rode paprila im stukjes
  • 1 teen geperste knoflook
  • ½ fijngehakt rode peper
  • beetje zoete ketjap
  • ketchup
  • 250 ml creme fraiche
  • scheutje cognac of whiskey
  • maizena

Bereidingswijze:
Kipstukjes aanbraden (blijven roeren). Als het vlees bruin is, meteen er uit (anders wordt het taai!). Even apart houden.

In dezelfde pan de klein gesneden ui fruiten, , knoflook en rode peper erbij, kleingesneden paprika en champignons er bij, even laten pruttelen.
Dan kipstukjes er weer bij, en alles even opwarmen.

Scheutje ketjap, ketchup erbij en een klein scheutje cognac of whiskey er bij (niet te veel, anders gaat het overheersen).
Op het allerlaatst, als alles goed heet is, de creme fraiche er door roeren, op de gewenste dikte maken met maizena en direct serveren!

Serveertips:
Heerlijk met rijst!

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht