Kippenlevertjes in madeirasaus
Kippenlevertjes in madeirasaus

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen

  • 250 gram kippelevertjes (schoongemaakte).
  • 150 gram gerookt spek
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 250 gram kastanje champignons, fijngesneden
  • 50 ml madeira
  • 80 – 100 ml ongeslagen slagroom
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • peper en zout
  • bieslook, peterselie, (evt. dragon)
  • bloem

Bereidingswijze:
Haal de kippelevertjes door de bloem.
Bak ze even in wat boter.
Haal de kippelevertjes uit de pan, houd ze warm onder alu-folie.
Bak daarna het spek, de sjalotjes en de champignons.
Doe bij de mengsel de madeira, de room en de tomatenpuree.
Voeg dan de kippelevertjes weer bij het mengsel.
Op smaak maken met de kruiden, peper en zout.

Serveertips:
Heerlijk met sperzieboontjes!

Bron: pejejaru op Smulweb

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht