Bereidingstijd: 45-60 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen
1 knolselderij
1.5 borrelglas gin
3 hele steranijs
5 kardemom peulen
geraspte schil van een halve sinaasappel
1 tl karwijzaad
2 dl melk
2 el gesneden munt
2 el crème fraîche
1 el munt

Voorbereiding:
Snijd de knolselderij in blokjes van 1,5 cm, doe ze meteen in een in pan met de melk zodat de groente niet kan verkleuren. Voeg er de sinaasappelschil, karwijzaad, steranijs, kardemom peulen aan toe en kook deze in ca. 15 min. beetgaar.

Bereidingswijze:
Zeef de knolselderij en vang de kookvloeistof op. Schenk deze vloeistof in een ander pannetje. Kook op halfhoog vuur tot een derde in en doe er een eetlepel crème fraîche en de gin bij. Kook vervolgens verder in tot een mooie gladde saus. Breng je deze op smaak met wat peper en zout.

Verwijder uit de gezeefde knolselderij de steranijs en kardemom peulen. Doe de knolselderij in een keukenmachine met 1 el crème fraîche, wat zout en peper en maak je er vervolgens een gladde puree van. Als deze klaar is roer je er een eetlepel gesneden munt doorheen.

Maak van de puree een rond torentje d.m.v. een kookring op een voorverwarmd bord en giet er de ginsaus over. Garneer met de munt.
Serveertips:
Lekker met zelfgebakken aardappelchips en gegrilde kip!

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht