Bereidingstijd: 2 uur

Ingrediënten: voor 4 personen
1 grote ui
1 flinke wortel
2 stengels bleekselderij
100 gr. pancetta, fijngesneden
500 gr. HoH gehakt
3 el olijfolie
125 ml rode wijn
200 ml runderbouillon
2 el tomatenpuree
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
zout en peper
200 ml melk
paar blokjes boter
9 lasagne bladen
400 ml bechamelsaus
200 gr versgeraspte Parmazaanse kaas, en wat extra om te strooien
150 gr mozarella, in blokjes

Bereidingswijze:
Snij de ui, wortel en bleekselderij fijn.
Meng de gesnede ui, wortel, bleekselderij, pancetta, en het gehakt. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het mengsel op hoog vuur helemaal bruin. Roer de rode wijn erdoor , breng de saus aan de kook en kook hem in. Doe 125 ml van de runderbouillon erbij, brng weer een de kook, en kook hem in.
Meng de tomatenpuree en de rest van de runderbouillon in een kleine kom, doe het mengsel in de koekenpan met het laurierblaadje en de kruidnagel. Breng op smaak met zout en peper en giet de melk erbij. Doe de deksel op de pan en laat de saus 1 uur pruttelen.

Verwarm de oven voor op 200°C (400°F)/Gasovenstand 6. Haal het laurierblaadje en de kruidnagel uit de vleessaus en gooi ze weg. Vet een ovenschaal lichtjes in met boter. Maak in de schaal afwisselende laagjes. Begin met een dun laagje vleessaus, dan een laagje lasagnebladen, weer een laagje vleessaus, dan bechamelsaus, parmazaanse kaas en mozarella, dan weer een laagje lasagnebladen. Ga zo verder en eindig met bechamelsaus bestrooid met kaas.
Leg de klontjes boter boven op de lasagne en zet hem 25 minuten in de voorverwarmde oven tot hij goudbruin is.

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht