Loempia van banaan met chocolade

Niet alleen de kids zullen dit dessert heerlijk vinden !!!!

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 4 personen

De chocoladesaus:

  • 100 g pure chocolade
  • 2 dl room
  • 1 klontje boter
  • 1 scheutje rum of cognac (optioneel)

De loempia`s:

  • 4 bananen
  • 4 eetlepels vanillesuiker
  • 12 vellen loempiadeeg (medium)
  • 1 ei
  • 1 scheutje water

Bereidingswijze chocoladesaus:
Verhit een pot water en plaats daarin een tweede kleinere pot of pan voor een bain-marie.
Breek de chocolade in stukjes en laat de zoetigheid smelten au bain-marie.
Voeg de room toe aan de smeltende chocolade. Roer af en toe even om, tot je een gladde saus krijgt.
Voor de liefhebbers: voeg een scheutje rum of cognac (1 eetlepel) toe aan de saus.
Voeg net voor het serveren een klontje koude boter toe aan de saus. Meng de saus met een garde en je zal een mooi glanzend resultaat verkrijgen.

Bereidingswijze loempia`s:
Strooi de vanillesuiker in een schaaltje.
Doe enkel de dooier van het ei in een tweede schaaltje en schenk er een klein scheutje water bij. Roer de dooier los met een vork.
Schil de bananen en snij ze elk in drie gelijke stukken.
Leg een loempiavel in ruitvorm op je werkblad (met een punt naar je toe).
Strijk de randen van het deeg in met wat losgeklopt eigeel. Dat is de lijm die de loempia bij elkaar houdt.
Wentel een stuk banaan door de vanillesuiker en leg het in het midden van het loempiavel.
Plooi de onderste tip van het loempiavel over de banaan. Vouw vervolgens de beide zijkanten over het fruit.
Rol het pakketje dicht en druk de uiteinden even aan.
Smeer indien nodig nog wat eigeel op het uiteinde van de lap deeg, zodat de loempia goed dichtkleeft.
Verhit de frituurolie op 180°C. Gebruik bij voorkeur arachideolie.
Bak de loempia`s in de hete olie tot ze goudbruin zijn. Let op: het gaat snel, dus blijf in de buurt van het toestel.

Serveertips:
Serveer de loempia`s met een lepel warme chocoladesaus en een bolletje vanille-ijs erbij.

Bron: Jeroen Neus

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *