Bereidingstijd: 30-40 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen

  • 250-300 gram spruitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 25 ml olijfolie
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • 75 ml ongezoet sinaasappelsap
  • evt wat witte wijn

Voorbereiding:
Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
snijd de knoflook in dunne plakjes of hak deze fijn.
Halveer de abrikozen.

Bereidingswijze:
Fruit opeen laag vuur de knoflook in de olijfolie, tot deze licht bruin kleuren.
Voeg het kaneelpoeder toe.
Voeg de spruiten, abrikozen en sinaasappelsap toe en breng op smaak met peper en zout.
Dek de pan af en laat de spruiten in ca. 15 minuten gaar stoven. Schep ze regelmatig om.
Als het wat te droog word, leng het aan met sinaasappelsap of witte wijn

Serveertips:
Lekker met couscous en een balletje gehahkt of gebakken kipfilet

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht