De Zeeuwse Platte is een vlezige oester met een delicate romige zilte smaak, en wordt eigenlijk altijd rauw gegeten. Het seizoen van platte oesters loopt van september tot en met april.

Bereidingstijd: 15-30 minuten

Ingrediënten:
sjalotje
rode wijn azijn
zout
peper

rode peper
bosuitje
sojasaus
limoensap
rijst-azijn

Klassieke vinaigrette:
Niet voor niets een klassieker… snipper en sjalotje en voeg dit samen met 3-4 eetlepels rode wijn azijn. Breng op smaak met wat zout en peper.

Oosterse vinaigrette:
Heerlijke vinaigrette, met een beetje pit! Snipper ongeveer 10 ringetjes van een rode peper, zonder pitjes, en een bosuitje en meng met 2 tl sojasaus, 1 eetlepel limoensap en 1 eetlepel rijstazijn.

Laat beide vinaigrettes minimaat 10 minuten intrekken voor gebruik.

Serveertips:
Drink er in plaats van een glaasje bubbels of witte wijn ook eens een goede gin bij, zoals bijvoorbeeld de gastrogin van Gin & Jonnie.

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht