Een simpel gerechtje waar je eindeloos mee kunt variëren.
Perfect ook om met een klein restje van gisteren iets leuks te maken. Wij maakten ze bijv. met gerookte zalm of ham, erg lekker!

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 1 persoon

  • 1 eetlepel creme fraiche
  • 1-2 eetlepels vulling naar keuze
  • 1 ei
  • 1 lik boter
  • peper uit de molen en wat zout
  • wat gehakte bieslook of peterselie of bijv. geraspte kaas om erover te strooien

Voorbereiding:
Verwarm de oven op 180 graden.

Bereidingswijze:
Vet een klein ovenschaaltje in met boter en bestrooi met zout en peper. Schep de lepel creme fraiche op de boden en leg daarop een flinke lepel vulling, bijvoorbeeld zalm, ham of wat voorgebakken groente. Breek het eitje erboven.
Zet in een ovenschaal en vul de schaal aan met water. Net zoveel tot het halverwege de schaaltjes ei staat.
Bak het 10 tot 15 minuten in de oven. Het eiwit moet gestold zijn maar de dooier, dat is aan uzelf.
En dat is het hele recept. Maar je kunt er eindeloos mee varieren.

Serveertips:
Eet de oeuf cocotte met geroosterd brood.

Bron: FJbaktpannenkoeken via Smulweb.

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht