Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen
200 g. pasta (schelpjes of minipenne)
1-1½ prei in flinterdunne ringen gesneden
200 g. gerookte zalm in snippers
1 teentje knoflook, fijngehakt
pijnboompitjes
± 7 zongedroogde tomaatjes in smalle reepjes gesneden
40 g rucola, grof gesneden
olijfolie
2 el. yogonaise (of 1 el. yoghurt en 1 el. mayonaise)
Italiaanse kruiden
witte wijn
1 el. citroensap
zout en versgemalen peper

Bereidingswijze:
Kook de pasta volgens de verpakking, giet af, spoel met koud water na en laat verder afkoelen.
Bak de prei met de Italiaanse kruiden en de knoflook in olijfolie. Blus het af met witte wijn. Giet dit af, maar bewaar het kookvocht. Laat de prei afkoelen.
Rooster de pijnboompitjes. Maak de dressing voor de salade door 1 el. van het kookvocht van de gebakken prei te mengen met de yogonaise en de citroensap. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Meng de pasta met de dressing, zalm, zongedroogde tomaatjes en rucola. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitjes.

Serveertips:
Erg lekker met een Italiaans broodje en een glaasje witte wijn.

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht