Bereidingstijd: 10-20 minuten

Ingrediënten:

  • 5 grote (liefst zoete) appels
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels citroensap 
  • evt. 100 gram rozijnen
  • evt. 100 gram amandelschaafsel

Voorbereiding:
Schil de appels, snijd ze in 8 partjes en verwijder de klokhuizen.

Bereidingswijze:
Doe ze in een pan en voeg een klein scheutje water toe. Voeg vervolgens de vanillesuiker, citroensap en kaneel toe en vermeng goed met de appel partjes. Strooi nu evt. de rozijnen en het amandelschaafsel eroverheen en zet het geheel gedurende 15 minuten op een zeer laag pitje. Doe de warme appelcompote in een kom, laat het afkoelen tot kamertemperatuur en zet het tot gebruik in de koelkast.

Serveertips: U kunt de appelcompote ook warm serveren, of bij het dessert.

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht