Pad thai

Hmmmmmm, heerlijk als je van pittig houdt…..

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 200 gr noedels
  • 2 el ongezouten pinda`s
  • 4 el wok-olie of zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 rode uien, fijngehakt
  • 2 rode chilipepers, fijngehakt
  • 2 eieren, geklutst
  • 2 el oestersaus
  • 1 el bruine suiker
  • 3 el limoensap
  • 4 el tamarindepasta, aangelengd met een beetje water
  • 100 gr taugé
  • 2 el gehakte koriander (vers of diepvries)

Voorbereiding:
Kook de noedels. Giet ze af en spoel er koud water over zodat ze niet te gaar worden. Rooster de pinda`s in een hete droge koekenpan, laat ze iets afkoelen en hak ze grof.

Bereidingswijze:
Verhit olie in een wok en bak de knoflook, ui en pepers. Schep het geklutste ei erdoor en laat dit al roerend stollen. Voeg de oestersaus, suiker, limoensap en tamarinde toe en verhit dit geheel goed. Schep de taugé en noedels door en roerbak 2-3 minuten. Garneer met pinda`s en koriander.

Serveertips:
Ipv pinda`s kan je ongezouten cashewnoten gebruiken.

Door de zaadjes en de zaadlijsten van de rode pepers te verwijderen zal het gerecht iets minder pittig worden.

Bron: Boodschappen

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *