Bereidingstijd: 10-20 minuten

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 5 el olijfolie
  • 450 gr pruimtomaten, in stukjes
  • zout en peper
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 1 el puree van zongedroogde tomaten
  • 2 verse rode pepers
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 350 g pasta b.v. penne
  • 4 el verse bladpeterselie, fijngesneden
  • zout en peper
  • geschaafde krullen pecorino, voor de garnering

Voorbereiding:
Tomaten ontvellen en in stukjes snijden.

Bereidingswijze:
Verhit de olijfolie in een koekenpan tot de olie begint te dampen. Voeg de tomaten toe en laat op hoog vuur 2-3 minuten bakken.Zet het vuur laag en laat ca. 20 minuten zacht pruttelen en gaar worden. Breng op smaak met zout en peper, pureer het mengsel in een zeef of keukenmachine en doe het in een schone steelpan.
Voeg de wijn, tomatenpuree, de hele spaanse pepers en de knoflook aan de saus toe. Draai het vuur laag en laat het zachtjes sudderen.
Breng intussen water met wat zout in een ruime pan aan de kook.Voeg de pasta toe, breng opnieuw aan de kook en laat volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
Verwijder intussen de pepers uit de saus en proef. Als de saus niet scherp genoeg is, snijd U een of beide pepers fijn en doet ze terug in de pan. voeg naar smaak zout en de helft van de peterselie toe.
Giet de pasta af en doe hem in een warme schaal. Meng de saus erdoor, bestrooi met de rest van de peterselie en de pecorino- of parmezaanse kaas krullen en dien direct op.

Serveertips:
Doe er een italiaans gekruid beenhammetje bij en lekker warm stokbrood.

Bron: ria1205 op Smulweb.nl

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht