Bereidingstijd: 30-45 minuten

Ingrediënten: voor 4 personen
1 kilo witte asperges
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 stengel bleekselderij
olijfolie
100 ml witte wijn
400 g zalmfilet
30-40 blaadjes basillicum
250 ml room
citroensap
zout en versgemalen peper
250 g pasta

Bereidingswijze:
Schil de asperges goed en breek de harde kontjes eraf. Snijd ze in stukjes, maar houd de kopjes apart. Snipper de ui, snijd de knoflook en de bleekselderij fijn en bak die in een flinke scheut olijfolie tot de ui zacht en glazig is. Doe de aspergestukjes erbij en roerbak het een paar minuten. Blus af met de witte wijn. Laat dit inkoken. Voeg de aspergekopjes toe aan de groenten en bestrooi met zout en peper. Vijzel de basilicum tot moes (of gebruik een staafmixer)en doe met de room bij de groenten. Roer tot de saus lichtgroen is. Voeg zout en peper toe naar smaak. Voeg eventueel een beetje pastakookvocht toe voor een dunnere saus. Kook de pasta in water met zout en bak de zalmfilet. Giet de pasta af, verdeel alles over de borden. Druppel er wat citroensap over.

Bron: Volkskeuken.

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht