Combinatie van vlinderpasta met broccoli, room en cashewnoten is een sublieme smaaksensatie. De Parmazaanse kaas (vers geraspt graag!) mag niet ontbreken.

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 2 kipfilets (liefst biologisch)
  • 1 flinke stronk broccoli
  • 1 bakje oesterzammen (shiitake of champignons kan ook prima als je van een stevigere zwam houdt)
  • 3 lenteuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 handje cashewnoten (mag gezouten, hoeft niet)
  • 300 gr. vlinderpasta (bijv. Farfalle van Grand Italia)
  • 1 bakje bressot kruidenkaas
  • ½ tl chilipoeder
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ el Italiaanse kruiden (liefst vers, maar gedroogd kan natuurlijk ook)
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 el citroensap
  • 1 et olijfolie voor de marinade
  • zout en peper
  • flinke scheut olijfolie om in te bakken
  • Parmazaanse kaas

Voorbereiding:
Snijd de kip in reepjes en marineer ze met de olijfolie, citroensap de kruiden en de bruine suiker. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Snijd de lenteuitjes in stukjes van een cm, en scheur de oesterzwammen in reepjes

Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat als je begint met bakken,het water voor de pasta al kookt. Verhit dan pas de (wok)pan op middelhoog vuur en bak de gemarineerde kip in een flinke scheut olijfolie. Ondertussen doe je de vlinderpasta (Farfalle) in de pan met kokend water, roer deze even goed door en laat het aan de kook komen.
Als de kip lichtbruin is met de schuimspaan uit de pan nemen en apart houden.

Direct in de hete olie de lenteuitjes en oesterzwammen kort aanzetten (30 sec). Daarna de knoflook erbij maar die mag niet bruin worden, max 10 sec. is genoeg.

Dan de Bressot (of vergelijkbare kruidenroomkaas) erbij (prik een gaatje met je mes in de onderkant dan valt het gemakkelijk uit de verpakking) en schep met een lepel enkele schepjes uit het kookwater van de pasta bij de roomkaas. (maak het niet te dun, het moet een romige enigszins dikke saus zijn). Zet het vuur heel zacht en warm de apart gehouden kip even mee.

Nu heeft de pasta ongeveer 8 minuten gekookt en kan de broccoli er bij. Laat die even 3 minuten meekoken en giet alles in een vergiet af. Ik doe er dan nog een lekkere scheut extravierge olijfolie overheen.

Nu kan het broccoli/pasta mengsel bij de saus. Rasp er een beetje nootmuskaat overheen en twee handjes Parmazaanse kaas. Roer dit alles goed door elkaar.

Vlak voor het serveren de twee handjes cashewnoten erbij doen zodat deze lekker knapperig blijven.

Neem het blok Parmazaanse kaas mee op tafel en laat iedereen zelf nog wat over de pasta raspen.

Lekker eten!

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht