Een bijzonder goed geslaagde eigengemaakte saus, met de restjes van gister!

Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen

  • 1 kipfilet, in stukjes gesneden
  • 1 gesnipperd uitje
  • 1 gesnipperd sjalotje
  • 2-3 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 kopje wodka
  • 1 kwart kippenbouillonblokje
  • 1 blik tomaten op sap
  • 4-6 verse (roma)tomaatjes in kwartjes gesneden
  • 1 rode paprika, gehalveerd en van zaadlijsten ontdaan
  • een paar scheutjes (slag)room
  • bosje verse italiaanse kruiden, grof gehakt
  • handje zwart olijven in ringetjes gesneden
  • 2 bosuitjes in fijne ringetjes gesneden
  • olijfolie
  • zout en peper

Voorbereiding:
Verwarm de over voor op 220°C.
Leg de paprika met de snijkant naar beneden in een ovenschaal. Rooster ze 20-30 minuten in de voorverwarmde oven totdat het vel zwart begint te worden.
Laat ze even afkoelen. Haal het vel eraf. Snijd de paprika in reepjes. Leg de verse tomatjes op een schaaltje, en zout en peper ze. Zet ze tegelijkertijd 20-30 minuten in de oven

Bereidingswijze:
Bak de kipstukjes met een derde deel van de italiaanse kruiden gaar, houd ze daarna apart.
Verhit wat olijfolie in de pan, en bak daarin de knoflook, uitjes en de peper even aan, totdat de uitjes zoet worden. Blus af met de wodka (let op voor vlam in de pan, houd een deksel in de buurt).
Kook dit een minuut of 5 . Voeg het blik tomaten op sap, en de verse tomaatjes erbij. Voeg ook de rest van de taliaanse kruiden toe, en verkruimel het stukje bouillonblokje boven de saus. Kook dit in tot minder dan de helft.
Voeg nu de gegaarde kip, de geroosterde paprika, de bosuitjes en de zwarte olijven toe en wat (slag)room, tot het een lekkere dikke romiges saus is. Breng verder op smaak met zout en peper.

Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de verpakking, giet deze af, spoel na met koud water, en voeg een scheutje olijfolie toe tegen het plakken.

Als de saus lekker dik, en goed op smaak is, voeg dan de gekookte pasta toe, en warm het geheel nog even door, en serveer direct.
Bron: Ah

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht