Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen

  • 150- 200 gram kipfilet in kleine blokjes
  • 2 rode paprika`s, gehalveerd en van zaadlijsten ontdaan
  • 5 el olijfolie
  • 1 rode ui, kleingesneden
  • 2 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt
  • 2 el gehakten verse bladpeterselie
  • 1 el gehakte verse tijm
  • zout en peper
  • 175 gram macaroni
  • geraspte Parmezaanse kaas

Voorbereiding:
Verwarm de over voor op 220̊C

Bereidingswijze:
Leg de paprika`s met de snijkant naar beneden in een bakblik. Rooster ze 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 220̊C/gasovenstand 8 totdat het vel zwart begint te worden.
Laat ze even afkoelen. Haal het vel eraf. Snijd de paprika`s in reepjes.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak daarin de gezouten en gepeperde kipstukjes snel bruin.
Verhit de rest van de olijfolie. Doe de ui erin en fruit hem in 5 minuten zacht.
Voeg de knoflook toe en fruit ze tot het begint te kleuren. Roer de geroosterde reepjes paprika, de peterselie en de tijm erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Kook de pasta in ruimschoots gezouten kokend water al dente. Giet hem goed af en doe hem in een verwarmde schaal (of op verwarmde borden).
Schenk de saus over de pasta.
Bestrooi het met geraspte Parmezaanse kaas.

Serveertips:
Lekker met een (rauwkost)salade

Bron:
Boek: PASTA, Klassieke en moderne recepten

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht