Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat en ook nog is helemaal geweldig smaakt.

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 375 gr pasta
  • 150 gram gerookte zalm
  • 1 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2,5 dl slagroom
  • 15 gr verse bieslook, fijngehakt
  • 1 el mosterd
  • 2 tl citroensap
  • Parmezaanse kaas
  • zongedroogde tomaatjes

Bereidingswijze:
Snijd de gerookte zalm en de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook 30 sec, op laag vuur. Voeg slagroom, bieslook, mosterd, driekwart van de zongedroogde tomaatjes en zout en peper toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de saus enigszins inkoken.
Voeg de zalm en citroensap toe en meng goed. Laat het geheel langzaan warm worden.
Kook ondertussen de pasta in een grote pan kokend water met zout al dente. Laat de pasta goed uitlekken en doe hem terug in de pan. Schep de saus door de hete pasta.

Serveer direct en bestrooi met zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas en bieslook.

Bron: marianneoud van Smulweb

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht