Deze schuimbodems zijn een fantastische basis voor een heerlijk nagerecht. Kan niet mislukken als je het recept goed volgt. Je kunt ze vullen met ijs of stijf geslagen slagroom (zonder suiker!)en verse vruchten. Vooral met aardbeien verrukkelijk!. Laat je fantasie werken.

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 8 personen

  • 3 grote eiwitten op kamertemperatuur –
  • 1 theelepel maïzena –
  • 230 gram kristalsuiker –
  • enkele druppels vanille-extract –
  • 1/2 theelepel witte (wijn)azijn
  • azijn voor de kom en de gardes
  • Hulpmiddelen:
  • Bakplaat
  • bakpapier
  • garde of mixer
  • grote kom
  • keukenrol
  • 2 lepels

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 150C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
Doe een paar druppels azijn op een stuk keukenrol en ontvet hiermee de kom en de garde(s). Zo wordt je eiwit heel snel en altijd stijf (wel opletten dat er geen eigeel bij de eiwitten komt)

Bereidingswijze:
Klop de eiwitten in de grote kom tot ze witte pieken gaan vertonen. Voeg de maïzena toe. Klop dan de suiker er beetje bij beetje door en het mengsel heel veel méér is geworden. Klop als laatste het vanille-extract en de 1/2 theelepel azijn erdoor.
Schep de meringues met 2 lepels op de bakplaat. Maak 8 hoopjes van plm. 10 cm. doorsnede en plat de bovenkant iets af of maak er een deukje in. (Voor de vulling!)
Bak de meringues plm. 30 – 40 minuten. Kijk na 10 minuten in de oven of ze al beginnen te kleuren, zet dan de oven iets lager!
In een trommel zijn de meringues zeker een week houdbaar!

Serveertips:
Heerlijk met ijs en verse vruchten. Of met stijf geslagen ongezoete room en verse vruchten. Laat je fantasie werken.

Bron:
Tessa Kiros

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht