Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen

  • 150 gr gedroogde penne
  • bosje basilicum (± 15 gr)
  • 250 gr rijpe tros- of romatomaatjes, in stukjes
  • 60 gr gepelde pistachenoten
  • 1½ teen knoflook, gehakt
  • olijfolie
  • ½-1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngesneden,
  • 20 grote rauwe garnalen (ik gebruik zelf de wokgaarnalen van Klaas Guul uit de supermarkt)
  • 1½ el brandy of cognac

Bereidingswijze:
Kook de penne in ruim kokend water met wat zout beetgaar volgens de aanwijzigingen op de verpakking en giet af.
Meng intussen voor de pesto, do basilicum, tomaat, pistachenoten en een ½ teentje knoflook in een keukenmachine of blender met een beetje olijfolie, zodat je een grove pasta krijgt.
Verhit 2 el olijfolie in een koekepan met rode peper naar smaak en de rest van de knoflook, bak hierin de garnalen 4 minuten en blus af met de brandy.
Voeg de pesto toe (evt. met wat water) Voeg de penne toe aan de pesto met garnalen, breng op smaak met zout en peper.

Bron: Delicious magazine Juni 2012

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht