Penne met zalm, spinazie en citroen
Penne met zalm, spinazie en citroen

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen

  • 2 zalmfilets
  • 300 gr spinazie, panklaar
  • half glas witte wijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 citroen of limoen
  • 100 gr pesto
  • theelepel bruine suiker
  • 2 eetlepels geraspte parmezaan
  • zout en versgemalen peper
  • 125 gr penne, of fusili

Bereidingswijze:
Leg wat spinazieblaadjes apart voor garnering. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de knoflook. Voeg de spinazie toe en roerbak tot de spinazie geslonken is. Boen 1 citroen schoon en rasp de schil. Pers de citroen daarna uit.

Voeg zout peper, witte wijn, bruine suiker, pesto, geraspte parmezaan, citroenrasp en de helft van het citroensap bij de spinazie. Spenkel de rest van het sap over de zalm. Kook de pasta beetgaar. Pureer de spinazie tot een saus, voeg eventueel wat water toe als de saus te dik is.

Verhit een grillpan. Bestrijk de zalm met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper. Rooster de zalm 2 minuten per kant zodat hij van binnen rosé is.

Schep de spinaziesaus door de warme pasta. Serveer deze met de zalm erop, en garneer met de spinazieblaadjes.

Bron: Boodschappen 7-2012.

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht